170 169 164 168 167 166 163 158 149
Prajeme
veselú Veľkú noc



viac informácií
Pripravuje sa novela zákona
č. 182/1993 Z. z. o vlastníctve bytov a NP

viac informácií
AINOVA: Správa bytového fondu
jar 2024

Prihlasujte sa!


viac informácií
Seriál k ochrane osobných údajov


viac informácií
Podmienky
Zelenej
domácnostiam



viac informácií
Seriál príspevkov
o bezpečnosti
a ochrany zdravia
pri práci


viac informácií
SBD Sládkovičovo
a Galanta

- prijatie za člena SZBD

viac informácií
Allianz
chráni pred podpoistením

úpravou poistnej sumy
aj podľa vývoja trhu realít


viac informácií
Certifikáty
pre stanovenie
poistnej sumy
bytového domu


viac informácií
jQuery Slider
#

pridané:
21.3.2023

Vyberáme zo stanovísk ÚRSO

Vyberáme zo stanovísk ÚRSO k OM v spoločných priestoroch bytového domu ako „domácnosť“ :
V prípade požiadavky pre zmenu priradenej distribučnej sadzby / t. j. požiadavka na zaradenie do sadzby „domácnosť“/ a dodržania podmienky samostatného OM bytového domu pre telekomunikačné zariadenie, nie je od prevádzkovateľov distribučných sústav vyžadovaná podmienka samostatného vstupu z vonkajšieho priestranstva. Prevádzkovatelia distribučných sústav vo svojich prevádzkových poriadkoch nestanovujú podmienku poskytovania služieb telekomunikačným zariadením výlučne pre užívateľov bytového domu.

V prípade požadovanej zmeny priradenej distribučnej sadzby a v prípade, že bytový dom spĺňa podmienku samostatného OM telekomunikačného zariadenia pripojeného priamo do DS vybaveného určeným meradlom a s uzavretou samostatnou zmluvou o združenej dodávke elektriny je potrebné postupovať v zmysle bodov 4.2.1 a 4.2.2 prevádzkového poriadku prevádzkovateľa distribučnej sústavy a to konkrétne SSD, a.s.

Vzorový prevádzkový poriadok prevádzkovateľa miestnej distribučnej sústavy

Výber z: Vzorový prevádzkový poriadok

4.2. Osobitné podmienky pre dodávateľov elektriny, ktorí dodávajú elektrinu odberateľom elektriny v domácnosti pre odberné miesto spoločných častí a spoločných zariadení bytového domu
Distribúcia elektriny a dodávka elektriny do spoločných častí a spoločných zariadení bytového domu (ďalej len „OM bytového domu“) tvoriacich OM bytového domu, ktoré je spojené výlučne s užívaním bytov, nebytových priestorov alebo spoločných častí a spoločných zariadení bytového domu len domácnosťami, sa považuje za distribúciu elektriny a dodávku elektriny pre odberateľa elektriny v domácnosti.

Ak je niektorý nebytový priestor alebo časť spoločných častí a spoločných zariadení bytového domu určená na podnikanie, je možné pre ostatné časti spoločných častí a spoločných zariadení bytového domu priznať sadzbu pre domácnosti, len ak nebytový priestor alebo časť spoločných častí a spoločných zariadení bytového domu určené na podnikanie tvoria samostatné OM pripojené priamo do DS, vybavené určeným meradlom a s uzavretou samostatnou zmluvou o združenej dodávke elektriny, pričom nebytový priestor, spoločná časť alebo spoločné zariadenie bytového domu musí mať samostatný vstup z vonkajšieho priestranstva.

Podmienka samostatného vstupu z vonkajšieho priestranstva sa nevyžaduje v prípade samostatného OM bytového domu:
a) pre telekomunikačné zariadenia poskytovateľov elektronických komunikačných služieb poskytujúcich služby pre užívateľov bytového domu,
b) pre technologické zariadenia výroby a rozvodu tepla dodávateľov tepla poskytujúcich služby pre užívateľov bytového domu.

Súbory na stiahnutie


Dokument: ÚRSO - stanovisko - podnet na preskúmanie diskriminácie [publikovaný: 21.3.2023]
Tento súbor je dostupný len pre prihlásených užívateľov.